De juffrouw: concurrentie?

Door alle winterse kou lijkt het er nog niet echt op, maar de lente en zomer komen er toch echt aan! Kortom, een mooi moment om De juffrouw voor te bereiden voor het seizoen.

Terwijl De juffrouw bij VW Classics verblijft voor groot onderhoud (hierover later meer) mag ik vandaag met een ander Kevertje rijden!

'84 Mexicaantje

’84 Mexicaantje

Altijd ben ik al nieuwsgierig geweest naar het rijden met een Kevertje uit Mexico. De eerste ervaringen zijn goed, moet ik eerlijk zeggen!

Interieur

Interieur

Het interieur is lang niet zo chique als van oudere modellen en afgewerkt met kunststof en stof. Tijdens het rijden (met name op de snelweg) merk je toch wel dat veel geluid gedempt wordt. Natuurlijk wil het oog wat, maar het is toch ook wel prettig om wat meer rust te hebben tijdens het rijden (en om je eigen gedachten te kunnen horen)… 😉

Motorklep

Motorklep

Er is een 1192 cm³ motor geplaatst met een dichte motorklep. Vermoedelijk helpt dit evengoed mee om geluid te dempen.

Motorcompartiment

Motorcompartiment

Het motorblok lijkt erg veel op het blok van De juffrouw maar toch zijn er wat subtiele verschillen. Zo is er een vacuümvervroeger aangesloten op de ontsteking en ander luchtfilter gebruikt. De verlichting is voorzien van achteruitrijlampen en er zijn grote olifantenpoten gebruikt.

Verlichting voor

Verlichting voor

De koplampen zijn hetzelfde als ik zelf heb gebruikt bij De juffrouw maar de knipperlichten zitten in de bumper verwerkt.

Zwart oortje

Zwart oortje

De zwarte oortjes zien er niet onaardig uit, maar wat chroom zou niet hebben misstaan, denk ik… 😉

Het rijden en sturen gaat érg soepel, duidelijk vakwerk wat afstellen betreft! Hopelijk krijg ik De juffrouw ook zo terug!

Maar is het concurrentie? Nee, maar misschien wel voor dagelijks vervoer? Wie weet…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply