Het is tijd voor warmer weer!

Vorige week ben ik met m’n vader naar het Kever Winterfestijn geweest, en heb daar weer m’n ogen uitgekeken! In eerste instantie vreesden we dat het evenement dit jaar erg klein was en beperkt tot één hal, maar gelukkig bleek niets minder waar!

M’n voornaamste doel was om een praatje te maken met mensen die verstand hebben van plaatwerken en heel wat anders natuurlijk: stofferen.

Iemand van Volks Repairs vertelde me dat zelfs bij een body-off restauratie, het vaak helemaal niet nodig is om het gehele koetswerk aan te pakken. Daarnaast zou een chemische behandeling zoals Autobeitserij Holland of Habraken Straalbedrijf kan verzorgen helemaal niet de juiste oplossing zijn. Om eerlijk te zijn ben ik nu in de war, want in mijn beleving zou chemisch ontroesten (en schoonmaken) veel effectiever moeten zijn dan mechanisch zoals stralen.

Enfin, binnenkort wil ik eens Classic Centre Brabant langsgaan om advies en prijsinformatie in te winnen. Etten-Leur is toch een heel stuk dichterbij dan Berkel en Rodenrijs (daar zit Volks Repairs) en van wat ik begrepen heb is ook het stofferen van het interieur iets wat Classic Centre Brabant erg goed kan.

Positief verrast luisterde ik naar m’n vader, die openbaarde dat hij de bussen toch wel érg leuk vond!

Pap vergaapt zich aan een T2 bus

Wie weet, wie weet… Wellicht gaan m’n ouders de wereld verkennen in een T2? Of misschien zelfs wel een mooie T1? Zou zeker leuk zijn!

Bij het zien van al het moois kriebelde het weer; ik wil weer gaan klussen! Helaas is het nog steeds erg koud, dus wat mij betreft mag het weer warmer worden en alle sneeuw verdwijnen.

Over klussen gesproken: helaas, Sinterklaas heeft m’n verlanglijstje blijkbaar niet, of niet in goed orde ontvangen… Vanochtend ben ik dus alsnog zelf op zoek gegaan naar een goede steek-/ringsleutelset. Nu nog warm(er) weer, en dan kan ik er ook echt iets mee gaan doen! 🙂

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Het is tijd voor warmer weer!”

  1. kees Says:

    Op het Kever Winterfestijn stond overigens ook een kraam met allemaal gereedschap, maar het leek allemaal wat bij elkaar geraapt. Hoeft niet slecht te zijn, zeker niet, maar (ik ben geen monteur!) het was erg lastig vast te stellen wat nu goed gereedschap was, en wat niet.

Leave a Reply