(Free/Open)PGP/GnuPG SSH authenticatie onder Ubuntu

Mocht je onder Ubuntu (en vermoedelijk ook onder Debian) willen proberen om je (Free/Open)PGP/GnuPG sleutel te gebruiken voor SSH authenticatie, dan kom je waarschijnlijk bedrogen uit. De GNOME keyring services library (eigenlijk Seahorse) werkt blijkbaar niet goed in combinatie met gpg-agent(1) én ssh-agent(1).

Sleutel

Sleutel

De oplossing is doodeenvoudig, maar niet voor de hand liggend: zorg ervoor dat /etc/X11/Xsession.d/90×11-common_ssh-agent leeg is (zodat ssh-agent niet gestart wordt) of pas het script dusdanig aan dat gecontroleerd wordt of bijv. gpg-agent niet al draait. Verder is aanpassen van /etc/X11/Xsession.d/90gpg-agent noodzakelijk, dusdanig dat er gebruik gemaakt wordt van de optie –enable-ssh-support.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.