De juffrouw: monteren

Nee, de titel is geen verschrijving! Terwijl het koetswerk op de plaatwerker wacht, ben ik ondertussen met andere klusjes begonnen. Zo bleek de snelheidsmeter van De juffrouw met kit vast te zitten in plaats van strak in een rubber, was erg vies en deed de benzinemeter het niet meer.

Snelheidsmeter (deels) in onderdelen

Na flink schoonmaken bleek de kit de ring waarin het glas zit redelijk te hebben aangetast, dus besloot ik om de snelheidsmeter te demonteren voor revisie. Op het telwerk zelf na heb ik alles vervangen met nieuwe onderdelen.

Fitting met lampje voor in snelheidsmeter

Voor de ring (helaas niet nieuw te krijgen) heb ik een andere teller op de kop getikt en deze eerst van nieuwe verf voorzien, aangezien ik nog verf over had.

Opgevroten rand met kitresten

De plaatsingsrubber (voor tegen het dashboard) moet ik nog zoeken of laten maken, maar tot dusver ben ik erg tevreden met het resultaat! (Een foto volgt, er droogt nog verf… :))

Tags: , , , , , , , , ,

6 Responses to “De juffrouw: monteren”

 1. Marcel Says:

  wat voor verf gebruik je daar nou voor, ziet er allemaal heel mooi uit

  gr
  marcel

 2. kees Says:

  Gewoon spuitlak voor auto’s. Merk/type is me zo onbekend.

 3. blog.keesmeijs.nl » Blog Archive » De juffrouw: snelheidsmeter Says:

  […] slot kan ik melden dat ik een bedrijf gevonden heb wat waarschijnlijk een nieuwe afsluitrubber kan maken! Hopelijk valt de prijs […]

 4. blog.keesmeijs.nl » Blog Archive » De juffrouw: afsluitrubber Says:

  […] een daadwerkelijk doel heeft, dus besloot ik om naar het bedrijf te rijden wat mogelijk een nieuwe afsluitrubber zou kunnen maken voor De juffrouw. Helaas bleek bij aankomst mijn contactpersoon bij het bedrijf […]

 5. blog.keesmeijs.nl » Blog Archive » De juffrouw: afsluitrubber Says:

  […] belde mijn contactpersoon bij het rubberbedrijf op. Helaas, de afsluitrubber namaken zou te kostbaar zijn. Maar gelukkig, gezien de toepassing in het dashboard zou zelf snijden […]

 6. blog.keesmeijs.nl » Blog Archive » De juffrouw: interieurdingetjes Says:

  […] thuis aangekomen leek het een goed idee om een afsluitrubber voor de snelheidsmeter te snijden. Eerst hebben we de originele rubber opgemeten. Lieke tekent een […]

Leave a Reply