De meester: achterstallig onderhoud

Onlangs ben ik met De meester naar VW Classics gegaan om de bodem eens goed te kunnen bekijken en om een grote motorbeurt te laten uitvoeren. Immers, het vermoeden bestond dat er al lang geen onderhoud aan de Kever gedaan zou zijn.

VW Classics

VW Classics

Helaas bleek het vermoeden waarheid… Tijdens het verversen van de olie kwam er pikzwarte olie de motor uit en de pakkingen bij de kleppendeksels waren er meer niet dan wel. Maar goed, periodiek onderhoud hoeft vanaf nu geen probleem meer te zijn voor de Kever.

Krokante kriksteun

Krokante kriksteun

Bij inspecteren van de bodem bleek dat een kriksteun vervangen moet worden en dat bij de motor de ophanging van de bumper een punt van aandacht is. Ergens viel dit tegen omdat we geen rekening met laswerk hebben gehouden, anderzijds is het voor een 1302 een prima bodem. De kop, accubak en delen onder de stoelen bleken keihard te zijn.

Afstellingstechnisch viel de motor mee, behalve dat de vacuümdoos van de ontsteking niet meer functioneerde. Na vervangen, de afstelling wat verfijnen, vernieuwen van de contactpunten en met de verse nieuwe olie loopt de motor weer zoals het zou moeten!

How To Hot Rod Volkswagen Engines

How To Hot Rod Volkswagen Engines

Van een attente collega kreeg ik nog een boek over motoren. Leuk! Kan ik nog eens wat over motoren leren… 😉

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply